Снимката е илюстративна, AV8TERТримата загинали българи с военен хеликоптер МИ 24

...
Снимката е илюстративна, AV8TERТримата загинали българи с военен хеликоптер МИ 24
Коментари Харесай

Монитор: Тримата загинали българи с хеликоптера са от Стара Загора

Снимката е илюстративна, AV8TER

Тримата починали българи с боен хеликоптер МИ 24 на границата на африканските страни Кот Д`Ивоар и Буркина Фасо са от Стара Загора, заяви " Монитор ", базирайки се на информация на околните на опечалените фамилии.

Първо се появи известието за гибелта на 55-годишният ас, пенсиониралият се като майор от вертолетната база „ Крумово “ Журион Върбанов, който за последно е бил в родината тази пролет.  

Малко по-късно, още веднъж импровизирано се разбра, че Върбанов е бил в свалената най-вероятно с ракета бойна машина с сътрудника си, авиотехникът Стоян Тодоров, третата жертва е връстникът им Ивайло.

Семейните жилища на някогашните летци на бойни хеликоптери са в старозагорския квартал Казански.

Върбанов има наследник и щерка, Тодоров има внуче. От фамилиите на двамата отхвърлиха да беседват с представители на медиите, в персоналния профил на брачната половинка на Тодоров- Жулиета десетки нейни и на Стоян другари показаха откровени съболезнования за кончината му.

Според появилата се първо в профилирания уебсайт Pan.bg информацията нещастието с хеликоптера е станала към 2 часа сутринта на 10 септември, машината е била на въоръжените сили на африканската страна, останките й са паднали на 2 км от град Тоголакае, починали са 5 души, от които трима са българите.

До късно в понеделник от Външно не разгласиха публична информация за самоличността на починалите български летци.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР